Weg hier X
Weg hier X

Vul hieronder je gegevens in:

Ontslagen?

Al een aantal jaar heb ik een bijbaantje in de supermarkt. Laatst werd aan een 16 jarige collega verteld dat hij niet meer terug hoefde te komen. Daarvoor was geen bijzondere reden en ook was de jongen nooit verteld dat hij zijn werk niet goed deed. Mocht mijn werkgever dit doen en zou dit ook bij mij kunnen gebeuren? Gelukkig werd al snel duidelijk dat dit niet zomaar kon, ik hoefde niet bang te zijn dat het mij ook zou overkomen!

Annet, medewerkster Kinder- en Jongerenrechtswinkel Noord-Nederland

Ontslagen

Ontslagen worden betekent dat je baas zegt dat je niet meer bij hem of haar mag werken. Dat mag hij of zij niet zomaar doen. Daar moet hij een goede reden voor hebben. Behalve als je net begonnen bent met werken. In je 1ste maand (soms in de eerste 2 maanden) mag hij of zij je wel zonder reden ontslaan. Zelf mag je dan ook zonder reden stoppen met werken. Het is natuurlijk beter om er wel met je baas over te praten.

Als je wordt ontslagen, vraagt jouw baas je om je handtekening te zetten. Teken nooit zomaar! Laat altijd iemand anders er ook naar kijken. Wij kunnen je hierbij altijd helpen!

Zie ook


Vragen

Heb jij een vraag over dit onderwerp? Stel dan mij of mijn collega’s een vraag. Klik hier om een vraag te stellen.

Bellen

Wil je liever met ons bellen? Klik dan hier.