Weg hier X
Weg hier X

Vul hieronder je gegevens in:

Stelen

Een vriendin van mij, Sanne, is een echte shopaholic. Om er leuk uit te blijven zien heeft zij hier wat op bedacht: gratis winkelen bij de H&M. Een medewerker van de H&M heeft gezien hoe Sanne T-shirtjes liet verdwijnen in haar schoudertas en heeft haar aangehouden. De politie werd gebeld en Sanne is in de politieauto naar het politiebureau gebracht. Sanne heeft een Halt-afdoening opgelegd gekregen van 20 uren en ze heeft de schade, die ze bij de H&M heeft veroorzaakt, moeten betalen. Bovendien heeft zij de baas van de H&M haar excuses moeten aanbieden.

Hilde, medewerkster Kinder- en Jongerenrechtswinkel Noord-Nederland.

Iets strafbaars gedaan

Als je iets doet wat niet mag, houd je je niet aan de regels en kun je straf krijgen. Je ouders geven je soms straf als je je niet aan hun regels houdt. Bijvoorbeeld als je jouw kamer niet opruimt.

De regels waar we ons allemaal aan moeten houden in Nederland staan in wetboeken. Als we ons niet aan deze regels houden, dan kun je straf krijgen van de rechter. Zo kan je bijvoorbeeld straf krijgen voor het stelen van een fiets. Maar ook voor het kopen van een gestolen fiets kun je straf krijgen. Als je wilt weten welke straf je kunt krijgen, dan kunnen wij dat voor je uitzoeken.

Zie ook


Vragen

Heb jij een vraag over dit onderwerp? Stel dan mij of mijn collega’s een vraag. Klik hier om een vraag te stellen.

Bellen

Wil je liever met ons bellen? Klik dan hier.